viernes, 24 de octubre de 2008

Obcecaciones desde el país del ladrillo

Menudo lío se ha formado con la más que probable no presencia de España en la cumbre financiera internacional que George W. Bush convoca en EE.UU. para el próximo 15 de noviembre. Lío fomentado, como casi siempre, por el afán de Rodríguez Zapatero de mejorar su presencia diplomática y por los medios contrarios al Ejecutivo, a los que les ha faltado tiempo para denigrar la política exterior socialista.
Algunos comentarios. Primero, la reunión de noviembre es del G-20 y, que yo sepa, España no forma parte de este grupo de países, nos guste o no. Eso no viene de la época Zapatero: tampoco Aznar consiguió que nos incluyeran. Quizás por eso, por despecho, el anterior inquilino de la Moncloa tiró por la calle del medio (eso de sacarnos del rincón de la Historia, ¿recuerdan?).
Segundo: ¿por qué nos extraña tanto que España no forme parte ni del G-8 ni del G-20? Si el argumento es que somos la octava potencia económica mundial, que nadie se engañe: este puesto en el podio es sólo gracias al ladrillo. Vamos a ver. Puesto 18 del mundo en el Índice de Desarrollo de la Educación (UNESCO); puesto 31 del mundo en Desarrollo Tecnológico (Foro Económico Mundial); y puesto 16 (de 25 países) de la Unión Europea en cuanto a inversión en I+D (UE). Pues eso.

Obcecacions des del país del maó

Quina gresca s'ha muntat amb la més que no probable presència d'Espanya a la cimera financera internacional que en George W. Bush convoca a els Estats Units el pròxim 15 de novembre. Gresca fomentada, com quasi sempre, per l'obsessió de Rodríguez Zapatero de millorar la seva presència diplomàtica i pels mitjans contraris a l'Executiu, als que els hi ha mancat temps per a denigrara la política exterior socialista.
Alguns comentaris. Primer, la reunió de novembre és del G-20 i, que jo sàpiga, Espanya no forma part d'aquest grup de països, ens agradi o no. Però això no ve de l'època Zapatero: tampoc Aznar va conseguir que ens incloguessin. Potser per això, per despit, l'anterior ocupant de Moncloa va tirar pel carrer del mig (allò de 'treure'ns del racó de la Història', recorden?).
Segon: per què ens estranya tant que Espanya no formi part ni del G-8, ni del G-20? Si l'argument és que som la vuitena potència econòmica mundial, que ningú s'enganyi: aquest lloc en el podi és només gràcies al maó. Veiem-ho. Lloc 18 del món en l'Índex de Desenvolupament de l'Educació (UNESCO); lloc 31 del món en Desenvolupament Tecnològic (Fòrum Econòmic Mundial); i lloc 16 (de 15 països) de la Unió Europea en quant a inversió en R+D (UE). Està clar, no?

3 comentarios:

  1. Estic d’acord de que Espanya, per les raons que esmenteu en l’article, no formi part ni dels països desenvolupats, ni dels emergents. Ara bé crec que es lògic, que el govern d’un país vulgui assistir aquest tipus de cimeres i faci tots els esforços diplomàtics necessaris per fer-ho possible, al cap i a la fi es infinitament millor sortir en aquesta foto, encara que sigui amb 20 persones més, que no pas en un altre en que només eren tres.

    ResponderEliminar
  2. Només dir que, per suposat, és molt millor aquesta foto que la que només eren tres. Per molt que alguns periodistes afins a l'antic règim, com en Hermann Tersch (pels que no viviu a Madrid i no teniu TDT, és el presentador a TeleMadrid de 'Diario de la Noche'), es mofin del Zapatero asegurant a la seva columna a l'ABC que 'no sé si seurà amagadet darrera del Lula o dins un portafolis d'algú de la delegació xinesa'. En fi, sense comentaris.

    ResponderEliminar
  3. Por que todos los políticos quieren fotos, y tan pocos quieren hechos? No es mejor decir: "Yo no voy a la reunión del g-20 porque estoy haciendo esto para mejorar el pais"?

    ResponderEliminar

Tweet
espainfo.es
estamos en
EspaInfoes
Barcelona