miércoles, 15 de diciembre de 2010

Lamentable justificació del Barça

Encara no havia obert la boca sobre el patrocini que el F.C. Barcelona ha signat amb la Qatar Fundation. Millor dit, encara no l'havia tancada, la boca, perquè m'he quedat de pedra (igual de pedra que em deixa el fet que Unicef accepti compartir samarreta amb aquesta fundació).
Però després de sentir la justificació del responsable econòmic del Barça, la mandíbula finalment ha tornat al seu lloc i ja puc tornar a articular paraula.

L'argument de defensa del Barça contra els atacs rebuts per deixar-se patrocinar per una fundació vinculada directament al govern d'un país que vulnera sistemàticament els drets humans (especialment el de les dones i els homosexuals, a banda de prohibir els partits polítics; tot molt democràtic, vaja) és al·lucinant: l'argument és que molts països occidentals tenen relacions econòmiques amb Qatar. I cito: "nosaltres vem pensar: si els diners de Qatar són bons per a ells [Estats Units, Anglaterra, etc, etc], no ho han de ser per nosaltres? I vem decidir que sí".

L'altura intel·lectual de l'argument és comparable a la d'un simi. O sigui: que si algú, en nom del benefici econòmic, fa tractes amb dictadors, quedem automàticament legitimats èticament per fer-ho també nosaltres. Fantàstic.

És la justificació dels covards; l'argumentació dels dèbils: amparar-se en la resta, en la massa, en la majoria, en "però si ho fa tothom". Ha passat més d'una vegada al llarg de la història i sempre ha acabat com el rosari de l'aurora.

La conseqüència inmediata és que, una vegada més, aquells que vulneren els drets humans compren la seva legitimació internacional a cop de talonari. I nosaltres els fem el joc. Patètic.

Només penso que socis i seguidors del Barça, si no boicotegem d'alguna manera aquesta decisió, serem tan culpables com el Rosell i la seva junta directiva.

4 comentarios:

  1. Si un mata, viola, maltracta, margina, jo també puc fer-ho. És així de simiesc, com tu dius, l'argument del Barça. Lamentable de totes, totes. Gràcies per l'article. Jo encara no puc tancar la boca.

    ResponderEliminar
  2. Hi estic d'acord, amb un petit apunt per a el callejero: si no tens diners i/o contactes, no pots delictir tan alegrement. I si no, què fa el Millet encara en llibertat?

    I un altre qüestió: Unicef no bada boca perquè, que jo sàpiga, cobren i no paguen per estar a la samarreta del Barça. I si haguéssin de renunciar als diners que reben de fonts "poc ètiques", no sabrien ni per on començar.

    En fi, que estic d'acord amb que Qatar Foundation no és una gran opció com a espònsor, si és que calia realment posar publicitat a la samarreta. Crec que no va desencaminat Johan Cruyff quan diu que el Barça deixa una mica de ser "més que un club" per ser una mica més "igual que els altres clubs".

    En fi... el vil dinero!

    ResponderEliminar
  3. Estic totalment d’acord amb en Jaume, el problema es que no hi ha patrocinadors que paguin quantitats importants, i el govern de Qatar (que es el que paga) te diners per això i mes. El que la Junta sortint no vol reconèixer es que varen deixar un bon forat i ara s’ha de cobrir d’alguna manera.

    ResponderEliminar
  4. D'acord, s'ha de cobrir el forat d'alguna manera. Però, de debó que no hi ha cap empresa (amb tots els 'peròs' que tenen també les empreses) disposada a pagar una bona quantitat per anunciar-se a la samarreta del club que més admiració causa avui en dia en el món?

    ResponderEliminar

Tweet
espainfo.es
estamos en
EspaInfoes
Barcelona